Luxusní krémová kukuřičná polévka
Aktualizováno: 15. 5. 2021
Tuhle polévku jsem strašně dlouho vylepšovala a pořád to nebylo ono. Až dneska. Dneska byla naprosto dokonalá, snědla jsem jí tolik, že jsem si ani nemohla dát druhé jídlo. Vlastně to chtělo jen malou změnu, vlastně dvě. Celé to zjednodušit, protože v jednoduchosti je přece krása. A taky vytáhnout pořádný mixér a nesnažit se to rozmixovat tyčovým mixérem.

Suroviny:
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
2 mrkve
2 větší brambory
1 1/2 hrnku kukuřice
4 lžíce bílé nebo červené quinoy
1 hrnek malých bílých fazolí
sůl a pepř dle chuti
1/2 lžičky mahá
1/2 lžičky červené papriky
špetka kurkumy
1/2 lžičky oregana
zeleninový vývar
2 velké hrsti vlašských ořechů
4 lžíce lahůdkového droždí
Postup:
1. Namočíme vlašské ořechy do vody, aby byly téměř potopené.
2. Orestujeme cibuli na oleji. Za občasného míchání přidáváme mrkev na kostičky, brambory na kostičky, prolisovaný česnek – přidáváme, jak stíháme krájet. Zalijeme vývarem. Přidáme mraženou kukuřici, fazole, horkou vodou propláchnutou quinou a koření. Vaříme 15-20 minut.
3. Rozmixujeme ořechy. Polovinu polévky a lahůdkové droždí přidáme k ořechům a důkladně rozmixujeme. Nalijeme zpátky do polévky. Dochutíme solí a pepřem.
Pokud vaříme pro děti, šetříme solí a kurkumou a nepoužíváme pepř. Pro velmi malé děti použijeme jen rozmixovanou část polévky přímo z mixéru.
Nejlepší suroviny na lahodnou kukuřičnou polévku si můžete nakoupit ZDE.
2500 výrobků a z toho bezmála 1500 položek v biokvalitě. Luštěniny, obiloviny, oříšky, semínka, sušené ovoce, ekologické čistící prostředky, přírodní kosmetika... To vše naleznete na CountryLife.cz.