Kadeřávková polévka s pečenou cizrnou

Kadeřávek patří do stejné rodiny jako brokolice, květák, zelí nebo třeba kapusta. Proto si může připsat stejné zázračné účinky jako ostatní brukvovitá zelenina. Kadeřávek má potenciál bránit poškození DNA, zabraňuje šíření metastáz, pomáhá při prevenci lymfomu, brání nás proti patogenům a polutantům, detoxikuje játra, snižuje riziko rakoviny, pomáhá autistům… Takže jdeme na kadeřávkovou polévku :-)


Kadeřávková polévka s pečenou cizrnou

Suroviny:

Polévka

  • 1 lžíce oleje

  • 1 větší cibule

  • 1 palička česneku

  • cca 4 hrnku kadeřávku – bez prostředního tvrdého stvolu

  • 2 brambory

  • sůl, pepř dle chuti

  • voda nebo zeleninový vývar (cca 1 a půl litru)

  • 1 hrnek cizrny

  • 1/2 lžičky oregana (nemusí být)

  • 1/2 lžičky majoránky