Jahodovo-mandlové bochánky

Aktualizováno: 12. bře 2021

V sezóně jahod by byl hřích je neupéct. A až začne borůvková sezóna, uděláte borůvkové.


Jahodovo-mandlové bochánky

Suroviny:

  • 2 hrnky celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky

  • 1–2 hrnky mandlové mouky nebo jemně posekaných mandlí

  • 1–2 lžíce mandlového másla (nebo oříškového podle toho, jaké máte právě v lednici rozdělané)

  • 1 jablečná přesnídávka bez cukru

  • 5–7 lžic datlového sirupu

  • půl lžičky vanilky

  • půl lžičky jedlé sody

  • cca 10 jahod pokrájených na plátky

  • špetka soli

Postup:

  1. Ve velké míse promícháme obě mouky, vanilku, sodu a sůl

  2. V jiné míse promícháme přesnídávku, sirup a oříškové máslo (já používám tyčový mixér) a přidáme k mouce spolu s jahodami a promícháme