Indický čočkový salát
Výborný, pikantní, studený čočkový salát, který můžete vykouzlit kdykoli vám zbude uvařená čočka. Perfektní jako lehká večeře nebo studený oběd na druhý den na cestu nebo do práce.

Suroviny:
1/3 hrnku zelené čočky
1/3 hrnku červené čočky
mrkev, celer, petržel – nebo mražená zelenina na svíčkovou krájená na kostičky
1 cibule
2 celé jarní cibulky
½ hrnku kukuřice
1 červená paprika
10 cherry rajčátek
1 lžíce vaší oblíbené hořčice
sůl
pepř
šťáva z půlky citronu
1 lžíce bílého octa nebo umeocta
kari koření dle vaší chuti
2 lžíce veganské majonézy nebo ještě lépe domácí majonézy https://www.chutprirody.cz/post/domaci-veganska-majoneza-bez-vajicek-a-minimem-oleje
Postup:
Čočku uvaříme dle návodu na obale
Mrkev, celer a petržel dáme restovat na pánev
Až zelenina zezlátne, přidáme cibuli a ještě orestujeme
Nakrájíme papriku na malé kostičky a rajčátka na čtvrtinky
Všechny suroviny promícháme
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)