Indický čočkový salát
- Veronika 
- 14. 8. 2021
- Minut čtení: 1
Výborný, pikantní, studený čočkový salát, který můžete vykouzlit kdykoli vám zbude uvařená čočka. Perfektní jako lehká večeře nebo studený oběd na druhý den na cestu nebo do práce.

Suroviny:
- 1/3 hrnku zelené čočky 
- 1/3 hrnku červené čočky 
- mrkev, celer, petržel – nebo mražená zelenina na svíčkovou krájená na kostičky 
- 1 cibule 
- 2 celé jarní cibulky 
- ½ hrnku kukuřice 
- 1 červená paprika 
- 10 cherry rajčátek 
- 1 lžíce vaší oblíbené hořčice 
- sůl 
- pepř 
- šťáva z půlky citronu 
- 1 lžíce bílého octa nebo umeocta 
- kari koření dle vaší chuti 
- 2 lžíce veganské majonézy nebo ještě lépe domácí majonézy https://www.chutprirody.cz/post/domaci-veganska-majoneza-bez-vajicek-a-minimem-oleje 
Postup:
- Čočku uvaříme dle návodu na obale 
- Mrkev, celer a petržel dáme restovat na pánev 
- Až zelenina zezlátne, přidáme cibuli a ještě orestujeme 
- Nakrájíme papriku na malé kostičky a rajčátka na čtvrtinky 
- Všechny suroviny promícháme 
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)






Komentáře