Domácí čokoládová granola (müsli)

Aktualizováno: 12. bře 2021

„Mamko, tohle je nejlepší jídlo na světě!“ „Já myslela, že to jsou palačinky.“ „Tak palačinky jsou druhý.“ Co dodat? Jen recept. Tedy dva. Na jednu čokoládovou a jednu skořicovou granolu. U nás frčí nejvíc čokoládová.


Domácí čokoládová granola

Suroviny na čokoládovou granolu:

  • 2 a půl hrnku jemných ovesných vloček

  • 1 hrnek drcených ořechů (dle vašeho výběru – já používám třeba směs kešu, mandlových plátků, pekanů nebo lískáčů)

  • 1/3–1/2 kvalitní hořké čokolády


  • cca 20 datlí

  • 2 lžíce oříškového másla

  • cca 5 lžic vody

Postup:

  1. Čokoládu necháme lehce povolit, nemusí být úplně rozehřátá

  2. Lehce podrtíme ořechy a smícháme s ovesnými vločkami

  3. Rozmixujeme datle, oříškové máslo, čokoládu a vodu na hladkou kaši

  4. Datlovou směs nalijeme na ovesn