top of page
Veronika

Domácí čokoládová granola (müsli)

Aktualizováno: 12. 3. 2021

„Mamko, tohle je nejlepší jídlo na světě!“ „Já myslela, že to jsou palačinky.“ „Tak palačinky jsou druhý.“ Co dodat? Jen recept. Tedy dva. Na jednu čokoládovou a jednu skořicovou granolu. U nás frčí nejvíc čokoládová.


Domácí čokoládová granola

Suroviny na čokoládovou granolu:

  • 2 a půl hrnku jemných ovesných vloček

  • 1 hrnek drcených ořechů (dle vašeho výběru – já používám třeba směs kešu, mandlových plátků, pekanů nebo lískáčů)

  • 1/3–1/2 kvalitní hořké čokolády


  • cca 20 datlí

  • 2 lžíce oříškového másla

  • cca 5 lžic vody

Postup:

  1. Čokoládu necháme lehce povolit, nemusí být úplně rozehřátá

  2. Lehce podrtíme ořechy a smícháme s ovesnými vločkami

  3. Rozmixujeme datle, oříškové máslo, čokoládu a vodu na hladkou kaši

  4. Datlovou směs nalijeme na ovesné vločky a pořádně promícháme

  5. Rozprostřeme na pečící papír a pečeme cca 30 minut na 150 °C


Tipy:

  1. Nezvedejte teplotu, pokud není po 30 minutách úplně křupavá, raději přidejte pár minut

  2. Po vychladnutí uchovejte ve sklenici s víkem

  3. Ochutnejte samotnou datlovou kaši – výborná nutela :-)


Suroviny na skořicovou granolu:

  • 2 a půl hrnku jemných ovesných vloček

  • 1 hrnek drcených ořechů (dle vašeho výběru – já používám třeba směs kešu, mandlových plátků, pekanů nebo lískáčů)

  • 1 lžička skořice

  • špetka soli

  • 1/2 hrnku rozinek (nemusí být)


  • cca 20 datlí

  • 2 lžíce oříškového másla

  • cca 5 lžic vody

Postup:

  1. Lehce podrtíme ořechy a smícháme s ovesnými vločkami, skořicí a solí

  2. Rozmixujeme datle, oříškové máslo a vodu na hladkou kaši

  3. Datlovou směs nalijeme na ovesné vločky a pořádně promícháme

  4. Rozprostřeme na pečící papír a pečeme cca 30 minut na 150 °C



Nejlepší suroviny na tuto domácí čokoládovou nebo skořicovou granolu si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page