top of page

Caldwell Esselstyn, MD

Aktualizováno: 20. 3. 2020

Pana doktora Caldwella Esselstyna (*1933) byste mohli nazvat otcem „hnutí za nezpracovanou rostlinnou stravu.“ Je téměř stejně starý jako pan doktor Colin Campbell a oba jsou stále v perfektní kondici, plní síly a pilně pracují.


Caldwell Esselstyn, MD

Pan doktor Esselstyn je expert na srdeční choroby, který léčil i Billa Clintona (2010) a zvrátil srdeční chorobu u nepočítaně pacientů.


Jeho stravovací plán je založen na velmi nízkotučné dietě z rostlinných zdrojů, která vypouští všechny živočišné produkty.


„Můj vzkaz je naprosto jasný: onemocnění koronárních tepen nemusí existovat a pokud se již objevilo, nemusí dále postupovat. Mým snem je, že jednoho dne zcela zmizí nejen srdeční nemoci, ale i další chronické nemoci, které jsou pohromou bohatého a moderního západu.“


Stravování podle tohoto úžasného lékaře může také zabránit mozkové mrtvici, hypertenzi, obezitě, osteoporóze, diabetu 2. typu a možná i senilní poruše. Jeho práce se objevila ve známých dokumentech Forks Over Knives (Raději vidličky než nože) a What the Health. Je autorem knihy Prevent and Reverse Heart Disease (2007)



Z celého srdce vám přeji zdravé srdce.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page