Bramborovo-květákový dhal

Aktualizováno: 17. bře 2021

Dhal je typické indické jídlo, jehož základem je luštěnina, třeba čočka, koření a zelenina. A já si prostě nemůžu pomoci, tyhle jídla zbožňuji. Pokaždé může být dhal úplně jiný, kombinací luštěniny, zeleniny a koření je bezpočet. A přitom pořád tak výborný, snadný, rychlý a z jednoho hrnce – u nás teda z jedné velké pánve :-) Konkrétně této TESCOMA.


Bramborovo-květákový dhal

Suroviny:

  • 1 velká cibule

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 4 stroužky česneku

  • 1 lžička červené papriky

  • 1 lžička mahá (nebo mletého kmínu)

  • 1 lžička kari koření

  • 1 lžička soli

  • 1 lžíce shoyu

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 3 brambory

  • 1 velká mrkev

  • 2 hrnky vody

  • 1/2 hrnku zelené čočky

  • 1/4 hrnku červené quinoy