Boršč s kvašeným zelím bez masa

Aktualizováno: 17. říj 2021

Když ho uděláte pořádně hustý a s velkými kousky, bude z něj výborné hlavní jídlo. Když zeleninu nakrájíte na malé kousky a přidáte víc vody, tak ho vydávejte za polévku. Je výborný. Určitě vyzkoušejte i pokud máte s červenou řepou jinak problém.


Boršč s kvašeným zelím bez masa

Seznam surovin vypadá dlouhý, ale nenechte se zastrašit, jen „zimní“ zelenina a koření. Klíčové jsou řepa, brambory a mletá červená paprika.


Suroviny:

  • 1 větší cibule

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 4 stroužky česneku

  • jedna červená řepa

  • 3–4 brambor

  • 1–2 mrkve

  • 1 malá petržel nebo pastinák

  • sůl - pokud není v zeleninovém vývaru (další je v shoyu a zelí)

  • 1/3 hrnku červené neloupané čočky