top of page
Veronika

Zapečené jáhly se sezónním ovocem

Jednoduchá, zdravá snídaně. Večer během 10 minut máte v troubě a už se jen těšíte na snídani.


Zapečené jáhly se sezónním ovocem

Suroviny:

  • 1 hrnek jáhel

  • 3 hrnky vody

  • ½ hrnku rozinek (nemusí být)

  • ¾ hrnku neodtučněného strouhaného kokosu

  • 2–4 lžíce javorového sirupu (medu, datlového cukru)

  • 1 neslazené jablečná přesnídávka

  • 4 hrnky ovoce (švestek, třešní, meruněk, jahod…)

  • špetka soli

  • 2 lžíce mletých lněných semínek (nebo 3 lžíce chia)


Postup:

  1. Jáhly propláchneme na sítku horkou vodou

  2. Přímo do zapékací nádoby nasypeme hrnek jáhel, přidáme vodu, rozinky, kokos, javorový sirup, přesnídávku, sůl a promícháme

  3. Přidáme pokrájené ovoce a promícháme

  4. Pečeme v troubě na 165° cca 1 hodinu


Tip:

  • Místo kokosu můžeme použít 3 lžíce olivového oleje.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page