Výborné špagety bolognese

Jaký by byl svět bez špaget bolognese? Jedno z nejoblíbenějších jídel světa ve veganské verzi. Jedno z mých nejoblíbenějších jídel vůbec. Pokud máte pořádný mixér, jsou skoro bez práce, protože nebudete muset krájet.


A odpůrci žampiónů ani nepoznají, že na té výborné chuti se podílejí právě žampiony. Pan doktor Fuhrman jim ve své krásné knížce Superimunita říká houby záchranářky. Hrají totiž důležitou roli v udržení našeho silného imunitního systému. Povzbuzují tělo, aby reagovalo rychle a energicky, když jsme vystaveni virům a bakteriím způsobujícím nemoci, a dokonce nás významně chrání před rakovinou… Více info pod receptem.


Výborné špagety bolognese

Suroviny:

  • 500 g celozrnných špaget


Na rajčatovou omáčku

  • 500–700 g krémových žampionů

  • 2 červené cibule

  • 1 stonek řapíkatého celeru

  • 5 stroužků česneku

  • 1 mrkev


  • 1 lžíce olivového oleje