top of page
Veronika

Výborná, snadná a rychlá cizrnová sekaná

V podstatě všechny suroviny hodíte do mixéru, rozmixujete a dáte péct do trouby. Hotovo. Protože ty nejlepší recepty jsou ty nejednoduší.


Parádně drží pohromadě. Je dobrá teplá i studená. Takže k obědu může být třeba s bramborem a večer s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou. A samozřejmě kupou zeleniny.


A pokud nemáte rádi cizrnu, vyměňte ji za fazole nebo čočku. Stále bude výborná.


Výborná, snadná a rychlá cizrnová sekaná

Suroviny:

  • 220 g uvařené cizrny (2 hrnky)

  • 40 g neuvařené červené quinoy (1/4 hrnku)

  • 1 tofu natural

  • 2 cibule

  • 7 stroužků česneku

  • sůl, pepř

  • 1 lžička mahá koření

  • 1 lžička majoránky

  • 1 lžička oregana

  • 2 lžíce shoyu

  • 1 lžička houbového koření


  • 1 hrnek kukuřičné strouhanky

  • 1 lžíce lahůdkového droždí


Postup:

  1. Quinou propláchneme na sítku horkou vodou a dáme vařit 15 minut

  2. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Oloupeme česnek a stroužky překrojíme

  3. Všechny suroviny kromě kukuřičné strouhanky a droždí dáme do mixéru a rozmixujeme

  4. Do směsi vmícháme kukuřičnou strouhanku a lahůdkové droždí. Vytvarujeme do tvaru sekané a dáme péct do trouby na 190 °C cca 20–30 minut


Tipy:

  1. Podáváme



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commenti


bottom of page