Dobře, nechutnají úplně stejně jako klasické carbonara, ale i tak jsou naprosto výborné.

Suroviny:
balení celozrnných těstovin
1 marinované tofu (nebo hlíva ústřičná nebo žampiony)
1/4 hrnku shoyu
1 lžíce olivového oleje
pažitka na ozdobení
Omáčka
1 hrnek kešu oříšků
1 a půl hrnku vody
2 velké lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky kurkumy
2 stroužky česneku
jedna malá cibule (nebo jedna lžíce sušeného cibulového prášku)
1/2 lžičky černé soli
Postup:
Uvaříme těstoviny
Důkladně rozmixujeme kešu oříšky, vodu, lahůdkové droždí, kurkumu, česnek a cibuli a osolíme černou solí
Těstoviny scedíme a přelijeme je omáčkou
Tofu nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do misky se shoyu omáčkou
Tofu opečeme na pánvi z obou stran téměř do křupava, ale nepřipálit. Poté nakrájíme na tenké nudličky. (Místo tofu můžeme použít orestované žampiony nebo hlívu)
Těstoviny rozdělíme na talíře a posypeme nudličkami tofu
Tipy:
Omáčky si udělejte víc a používejte jako dressing do salátu
Pokud použijete žampiony nebo hlívu, opečte je do zlata
Nejlepší suroviny na veganské špagety carbonara si můžete pořídit ZDE.
Коментарі