top of page

Veganské špagety carbonara

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Dobře, nechutnají úplně stejně jako klasické carbonara, ale i tak jsou naprosto výborné.


Veganské špagety carbonara

Suroviny:

  • balení celozrnných těstovin

  • 1 marinované tofu (nebo hlíva ústřičná nebo žampiony)

  • 1/4 hrnku shoyu

  • 1 lžíce olivového oleje

  • pažitka na ozdobení


Omáčka

  • 1 hrnek kešu oříšků

  • 1 a půl hrnku vody

  • 2 velké lžíce lahůdkového droždí

  • 1/2 lžičky kurkumy

  • 2 stroužky česneku

  • jedna malá cibule (nebo jedna lžíce sušeného cibulového prášku)

  • 1/2 lžičky černé soli


Postup:

  1. Uvaříme těstoviny

  2. Důkladně rozmixujeme kešu oříšky, vodu, lahůdkové droždí, kurkumu, česnek a cibuli a osolíme černou solí

  3. Těstoviny scedíme a přelijeme je omáčkou

  4. Tofu nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do misky se shoyu omáčkou

  5. Tofu opečeme na pánvi z obou stran téměř do křupava, ale nepřipálit. Poté nakrájíme na tenké nudličky. (Místo tofu můžeme použít orestované žampiony nebo hlívu)

  6. Těstoviny rozdělíme na talíře a posypeme nudličkami tofu

Tipy:

  1. Omáčky si udělejte víc a používejte jako dressing do salátu

  2. Pokud použijete žampiony nebo hlívu, opečte je do zlata


Nejlepší suroviny na veganské špagety carbonara si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page