Veganská ricotta

Aktualizováno: 17. bře 2021

Jestli potřebujete nějakou změnu, co namazat na chleba nebo rohlík, zkuste tuhle veganskou ricottu. Zbožňují ji i moje rozmlsaná malá zlatíčka.


Veganská ricotta

Pokud jste už dělali cibulový koláč, tak ji znáte. Jen vás možná nenapadlo, že bude výborná i takhle, na čerstvý rohlík nebo chleba.


Suroviny:

  • 1/2 hrnku loupaných mandlí (lze nahradit kešu ořechy)

  • 1/2 tofu (cca 90 g)

  • 2 vrchovaté lžíce lahůdkového droždí

  • 3 lžíce citrónové šťávy

  • 1/2 lžičky soli

  • 1 lžička oregana

  • 1 malý stroužek česneku

  • 5 lžic vody (podle požadované hustoty)


Postup:

  1. Rozmixujeme nejdřív mandle na mouku – pozor nepřemixovat na máslo

  2. Přidáme všechny ostatní suroviny a rozmixujeme. Podle potřeby přidáme lžíci nebo dvě vody, dle požadované hustoty