Špagety s omáčkou z opečených paprik

Jednoduchá a rychlá jídla jsou nejlepší. Tyhle výborné špagety jsou hotové za pár minut a potřebujete na ně jen 10 základních surovin, které jistě máte doma. Moje nová srdcovka.


Nezabere více jak 30–40 minut.


Špagety s omáčkou z opečených paprik

Suroviny (3–4 osoby):

  • 1 lžíce olivového nebo rýžového oleje

  • 2 červené papriky

  • ¼ lžičky soli

  • pepř – dle chuti

  • 4 stroužky česneku

  • 2 hrnky pokrájené hlívy ústřičné

  • celozrnné špagety (cca 400 g)

  • ¼ hrnku sušených rajčat v oleji

  • ¼ hrnku vlašských ořechů

  • ½ hrnku vařené cizrny

  • 1–2 lžíce shoyu (nebo tamari)


Na ozdobu

  • lístky máty nebo petrželky nebo nalámané vlašské ořechy


Postup:

  1. Dáme vařit špagety podle návodu na obale

  2. Papriku nakrájíme na 4–6 velkých kusů a dáme opékat na kvalitní nepřilnavou pánev na lžíci oleje

  3. Mezitím si nakrájíme česnek na plátky

  4. Papriky otočíme, jakmile začne hnědnout na místě, kde se nejvíce dotýkají pánve

  5. Na pánev přidáme lžičku oleje a na něj dáme opékat česnek

  6. Do mixéru dáme cizrnu, vlašské ořechy, okapaná sušená rajčata, sůl, pepř, cca 6 lžic vody a přidáme opečené papriky a česnek. Rozmixujeme do hladké směsi

  7. Na pánev přidáme lžičku oleje a dáme opékat hlívu ústřičnou

  8. Scedíme špagety, promícháme s omáčkou z opečených paprik a navrch dáme opečenou hlívu. Ozdobíme a podáváme


Tipy:

  1. Místo hlívy můžeme opéct cuketu nebo žampiony.

  2. Můžeme přidat mražený hrášek, který nevaříme, jen promícháme v hrnci s horkými těstovinami.

  3. Nebo k horkým těstovinám přimícháme lístky baby špenátu.



Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše