top of page
Veronika

Snadné bramborovo-česnekové sabzi

Aktualizováno: 19. 4. 2021

Lze použít jako jednoduchý hlavní chod, nebo vynechte cizrnu a máte perfektní přílohu třeba k fazolovým karbanátkům. Určitě budete potřebovat kvalitní nepřilnavou pánev, jinak se brambory budou připékat.


Bramborovo-česnekové sabzi

Recept zjednodušíte, pokud máte doma koření na pečené brambory, které můžete použít místo koření uvedených ve výčtu surovin.


Suroviny:

  • 2 lžíce rýžového oleje

  • 1 větší cibule


  • 1/3 lžičky sušeného zázvoru (nebo asi 1 cm čerstvého jemně nastrouhaného)

  • 1 lžička oregana

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 1/3 lžičky saturejky

  • 1/2 lžičky mahá nebo mletého kmínu


  • 1 červená paprika

  • 1 žlutá paprika

  • 4 (červené) brambory (nebo nějaké, které se nerozsýpají)

  • 1/2 hrnku uvařené cizrny

  • 2–4 stroužky česneku


Postup:

  1. Na rýžovém oleji orestujeme jemně pokrájenou cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme všechno koření, promícháme

  2. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a promícháme

  3. Přidáme na kostky nakrájené brambory a za občasného míchání opékáme do lehce zlaté barvy (používám bio brambory, které jen pečlivě umyji kartáčkem a neloupu)

  4. Přidáme cizrnu, promícháme

  5. Vypneme a přidáme prolisovaný česnek. Množství upravíme podle chuti. Důkladně promícháme, opepříme a podáváme


Dresink – pokud chcete 😊

Suroviny:

  • 1/2 kelímku rostlinného bílého jogurtu

  • 1 lžička hořčice

  • 1–2 prolisované stroužky česneku

  • 1 lžička koření na jogurtový dresink (nebo jedna lžička oregana)


Vše promícháme a podáváme s bramborovo-česnekovým sabzi.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page