Lze použít jako jednoduchý hlavní chod, nebo vynechte cizrnu a máte perfektní přílohu třeba k fazolovým karbanátkům. Určitě budete potřebovat kvalitní nepřilnavou pánev, jinak se brambory budou připékat.
Recept zjednodušíte, pokud máte doma koření na pečené brambory, které můžete použít místo koření uvedených ve výčtu surovin.
Suroviny:
2 lžíce rýžového oleje
1 větší cibule
1/3 lžičky sušeného zázvoru (nebo asi 1 cm čerstvého jemně nastrouhaného)
1 lžička oregana
1/2 lžičky tymiánu
1/3 lžičky saturejky
1/2 lžičky mahá nebo mletého kmínu
1 červená paprika
1 žlutá paprika
4 (červené) brambory (nebo nějaké, které se nerozsýpají)
1/2 hrnku uvařené cizrny
2–4 stroužky česneku
Postup:
Na rýžovém oleji orestujeme jemně pokrájenou cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme všechno koření, promícháme
Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a promícháme
Přidáme na kostky nakrájené brambory a za občasného míchání opékáme do lehce zlaté barvy (používám bio brambory, které jen pečlivě umyji kartáčkem a neloupu)
Přidáme cizrnu, promícháme
Vypneme a přidáme prolisovaný česnek. Množství upravíme podle chuti. Důkladně promícháme, opepříme a podáváme
Dresink – pokud chcete 😊
Suroviny:
1/2 kelímku rostlinného bílého jogurtu
1 lžička hořčice
1–2 prolisované stroužky česneku
1 lžička koření na jogurtový dresink (nebo jedna lžička oregana)
Vše promícháme a podáváme s bramborovo-česnekovým sabzi.
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments