Snadné bramborovo-česnekové sabzi

Aktualizováno: 19. dub 2021

Lze použít jako jednoduchý hlavní chod, nebo vynechte cizrnu a máte perfektní přílohu třeba k fazolovým karbanátkům. Určitě budete potřebovat kvalitní nepřilnavou pánev, jinak se brambory budou připékat.


Bramborovo-česnekové sabzi

Recept zjednodušíte, pokud máte doma koření na pečené brambory, které můžete použít místo koření uvedených ve výčtu surovin.


Suroviny:

  • 2 lžíce rýžového oleje

  • 1 větší cibule


  • 1/3 lžičky sušeného zázvoru (nebo asi 1 cm čerstvého jemně nastrouhaného)

  • 1 lžička oregana

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 1/3 lžičky saturejky

  • 1/2 lžičky mahá nebo mletého kmínu


  • 1 červená paprika

  • 1 žlutá paprika

  • 4 (červené) brambory (nebo něj