top of page

Slané semínkové krekry

Tyhle malé krekry jsou tak výborné a křupavé. Pomůžou vám jíst více semínek, které jsou plné živin, jako je zinek, vápník, omega-3. Můžete použít kombinaci různých semínek, není třeba se přesně držet receptu.


Perfektní jako svačinka se zeleninou nebo na stůl, když přijdou přátelé…

Slané semínkové krekry

Pokud chcete bezlepkovou variantu nebo ještě více bílkovin nebo hledáte způsob, jak do některých rodinných příslušníků nacpat nějakou luštěninu 😊, potom vyměňte špaldovou mouku za cizrnovou.


Suroviny:

  • 1 hrnek mixu semínek (slunečnicová, dýňová, sezamová, chia…)

  • 2 PL lahůdkového droždí

  • 1 ČL oregana

  • ½ ČL česnekového prášku

  • 1/3 ČL česneku

  • ½ ČL chilli vloček (vynechte pro děti)

  • ½ ČL soli

  • 2/3 hrnku špaldové celozrnné mouky (nebo cizrnové mouky)

  • 1 PL olivového oleje

  • 1/3 hrnku teplé vody


Postup:

  1. Nejprve v mixéru rozsekáme větší semínka, jako jsou dýňová a slunečnicová, na menší kusy

  2. Přidáme vše ostatní a ještě pár sekund rozmixujeme

  3. Přidáme trochu vody nebo mouky tak, aby se těsto skoro spojilo, ale bylo spíše sušší

  4. Rozválíme mezi 2 pečícími papíry

  5. Pečeme na 160° cca 20-25 minut, dokud nezačnou okraje mírně zlátnout

  6. Po vychladnutí rozlámeme na menší kusy



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page