top of page

Skořicoví šneci

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Tohle je vysoce návykové, načechrané jako dech a voňavé po skořici a jablíčkách.


Skořicoví šneci

Suroviny:

  • 250 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté

  • 20 g droždí

  • 25 g olivového nebo rýžového oleje

  • 200 ml kokosového mléka

  • 3 lžíce medu nebo javorového sirupu

  • špetka soli


Na náplň

  • 3 lžíce datlového cukru

  • jedno sladké jablko nastrouhané i se slupkou

  • 1 lžička skořice


Na potření

  • 1 lžíce kokosového mléka

  • 2 lžíce oleje

  • špetka kurkumy


Postup:

1. Mouku nasypeme do mísy, vytvoříme důlek a do něj rozdrobíme droždí

2. Droždí zalijeme cca 4 lžícemi vlažného kokosového mléka, přidáme lžičku medu a lehce promícháme, abychom vytvořili kašičku (jen droždí s mlékem a medem uprostřed – ne i všechnu mouku)



3. Necháme vzejít kvásek 3–10 minut

4. Přidáme olej, sůl a zbytek medu a mléka (1 lžíci mléka si necháme na potření)

5. Všechno promícháme a vznikne krásné, jen malinko lepivé těsto

6. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě (20–60 minut, dle teploty v místnosti) Pokud máte doma chladno, ohřejte troubu na 35 °C a těsto nechte kynout v troubě

7. Těsto rozválíme do obdélníku, posypeme datlovým cukrem, skořicí a poklademe nastrouhané jablko

8. Těsto zatočíme a krájíme asi 3–6 cm kolečka, která položíme na plech nebo do zapékací misky na pečící papír (viz foto)



9. Pokud chceme, aby se spekly dohromady, uděláme to jako na fotce. Pokud chceme mít každého šneka krásně kulatého, použijeme velký plech a uděláme mezi nimi několik centimetrů prostoru

10. Natřeme směsí kokosového mléka, oleje a kurkumy



11. Pečeme cca 15 minut na 175°C


Tip:

  • Vím, že moje trouba peče trochu víc, proto čas upravte podle svojí trouby a zlaté barvy šneků. A nesnězte je všechny najednou ;-)



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page