Rychlý a zdravý veganský parmezán

Aktualizováno: 17. bře 2021

Tohle je taková super rychlovka a je to tak vynikající, že kdybych nehlídala moje malá zlatíčka, snědí lžičkou celou misku, aniž by si tím posypala jídlo. Zkuste to a nebudete litovat.


Rychlý a zdravý veganský parmezán

Suroviny:

  • hrnek nasekaných kešu ořechů

  • 1/3 hrnku lahůdkového droždí (používám od Country Life se sladem)

  • 1/3 lžičky soli


Postup:

  1. Vše promíchejte v misce a použijte na posypání těstovinových jídel, rizot, špaget - všude tam, kde byste běžně použili strouhaný sýr


Tip:

Osobně mám nasekané ořechy stále v lednici v uzavřené nádobě, protože je sypu ráno na kaši nebo z nich dělám tento "nesýr"