Nejlepší fazolový hamburger se žampiony

Aktualizováno: bře 17

Tohle je nejlepší fazolový hamburger! Je úplně úžasný! To musíte zkusit!


Nejlepší fazolový hamburger se žampiony

Suroviny:

  • 1 hrnek uvařených velkých bílých fazolí

  • 12 žampionů

  • 1 lžíce mletých lněných semínek

  • 1 lžíce lahůdkového droždí

  • 1 lžička houbového koření

  • špetka chilli (podle chuti)

  • 1 lžíce tmavé miso pasty

  • 1 lžíce shoyu

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 1 střední cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 lžička oregana

  • 1/2 mahá (nebo mletého kmínu)

  • pepř


  • 1/2 hrnku ovesných vloček


Postup:

  1. Pokrájíme žampiony a dáme je restovat

  2. Do mixovací nádoby dáme uvařené fazole, lněná semínka, lahůdkové droždí, houbové koření, chilli, shoyu, rajčatový protlak, oloupanou cibuli, oloupaný česnek, oregano, mahá a pepř a nakonec přidáme i orestované žampiony

  3. Všechno rozmixujeme

  4. Přidáme ovesné vločky a promícháme

  5. Mokrýma rukama tvoříme hamburgery, které opékáme – na kvalitní nepřilnavé pánvi vymazané olejem – z obou stran do lehce zlaté barvy (Pokud takovou nemáte pánev, hamburgery lehce potřete olejem a upečte v troubě)


Tip:

  • Nepřidávám žádnou sůl, protože sůl už je v houbovém koření, shoyu i miso pastě. Pokud máte houbové koření bez soli, směs ochutnejte před tvarováním hamburgerů a případně dosolte. Ale se solí je třeba šetřit ;-)



Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše