top of page
Veronika

Hruškovo-jablkový koláč – Vítěz soutěže o nejzdravější koláč

Tento koláč je tak výborný, sladký, vláčný, že lidé neuvěří, že je bez cukru, oleje, mouky, vajec…


Kdyby se pořádala soutěž o nejzdravější pečený koláč, tohle je jednoznačný vítěz. Večer upečete a ráno je připravená snídaně i svačina do školy.


Hruškovo-jablkový koláč

Suroviny:

  • 2 hrnky jemných ovesných vloček

  • 6 lžic mletých lněných semínek + 8 lžic vody

  • 1 lžička sody

  • 1 lžička skořice

  • špetka muškátového oříšku (nebo perníkového koření)

  • špetka vanilky

  • 2 menší nebo 1 větší jablko

  • 2 hrušky

  • 1 ½ hrnku neslazené jablečné přesnídávky (cca 360 g – prodává například DM)

  • ½ hrnku neodtučněného strouhaného kokosu


Postup:

  1. Smícháme mletá lněná semínka a vodu a dáme stranou

  2. Do větší mísy dáme ovesné vločky, sodu, skořici, muškátový oříšek, vanilku, kokos a promícháme

  3. Přidáme přesnídávku a na malé kostičky nakrájené jablka a hrušky a promícháme

  4. Pečeme v troubě na 165° cca 30–35 minut


Tipy:

  1. Vyzkoušejte také rozinky, sušená jablíčka, sušené hrušky, fíky… co vás napadne.

  2. Kokos lze nahradit rozsekanými oříšky – třeba vlašáky nebo pekany.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page