Tento koláč je tak výborný, sladký, vláčný, že lidé neuvěří, že je bez cukru, oleje, mouky, vajec…
Kdyby se pořádala soutěž o nejzdravější pečený koláč, tohle je jednoznačný vítěz. Večer upečete a ráno je připravená snídaně i svačina do školy.
Suroviny:
2 hrnky jemných ovesných vloček
6 lžic mletých lněných semínek + 8 lžic vody
1 lžička sody
1 lžička skořice
špetka muškátového oříšku (nebo perníkového koření)
špetka vanilky
2 menší nebo 1 větší jablko
2 hrušky
1 ½ hrnku neslazené jablečné přesnídávky (cca 360 g – prodává například DM)
½ hrnku neodtučněného strouhaného kokosu
Postup:
Smícháme mletá lněná semínka a vodu a dáme stranou
Do větší mísy dáme ovesné vločky, sodu, skořici, muškátový oříšek, vanilku, kokos a promícháme
Přidáme přesnídávku a na malé kostičky nakrájené jablka a hrušky a promícháme
Pečeme v troubě na 165° cca 30–35 minut
Tipy:
Vyzkoušejte také rozinky, sušená jablíčka, sušené hrušky, fíky… co vás napadne.
Kokos lze nahradit rozsekanými oříšky – třeba vlašáky nebo pekany.
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comentarios