Domácí zdravá veganská klobáska

Aktualizováno: 17. bře 2021

Konečně opravdu zdravá veganská klobáska složená jen z opravdových potravin. Bez umělých dochucovadel, různých izolátů a jiných tajemných slov ve složení. Vážně výborná. Nenechte se odradit výčtem surovin, jen to hodíte do mixéru, nic to není.


Domácí zdravá veganská klobáska

Suroviny na 2 porce:

  • 3 lžíce mletého semínka a 6 lžic vody (= 3 veganská vajíčka)

  • 1 a půl hrnku bílých fazolí (nebo cizrny)

  • 1 hrnek jemných ovesných vloček

  • 1/2 hrnku najemno nasekaných vlašských ořechů

  • 3 lžíce celozrnné mouky

  • 4 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 1 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu)

  • 5 lžic tamari nebo shoyu

  • 2 lžičky uzené papriky

  • 1 lžička uzené soli

  • 2 lžičky koření na