Domácí kimchi

Aktualizováno: bře 17

Vitamínová bomba, která vás dostane z každé chřipečky. Plná vitamínů, prebiotik, probiotik a spousty dalších živin. Kimchi přidávejte jako přílohu k jídlům. Jelikož obsahuje hodně soli, maximálně dejte dvě až tři lžíce nebo ho použijte do této báječné rýže:

https://www.chutprirody.cz/post/pikantni-restovana-ryze-se-zelim


Domácí kimchi

Suroviny:

  • 1 hlávka zelí

  • 2 lžičky soli


  • 1 větší cibule

  • 2 jarní cibulky

  • 1–2 mrkve

  • 1 červená paprika

  • 4–5 stroužků česneku

  • 1 lžička sušeného zázvoru

  • 2–3 lžíce shoyu

  • 3 lžičky soli

  • špetka chilli


Postup:

  1. Nakrájíme nebo nakrouháme zelí, prosolíme 2 lžičkami soli a pořádně promícháme, nejlépe perfektně čistýma rukama, a pořádně pomačkáme. Dáme stranou

  2. Nakrájíme cibuli na velmi tenká půlkolečka, mrkev na malé nudličky, jarní cibulku na kolečka, česnek na velmi tenká „půlkolečka“, papriku na tenké nudličky

  3. Přidáme zázvor, chilli, zbylou sůl, shoyu a pořádně promícháme i se zelím

  4. Nacpeme do sklenic a pořádně utlačíme, aby se voda dostala nahoru. Pokud tam není dostatek vody, přidáme trochu převařené vody

  5. Necháme stát otevřené 1–3 dny na kuchyňské lince a poté zavřeme sklenici a dáme do lednice, kde vydrží i několik týdnů


Tipy:

  1. Já na sklenici na kuchyňské lince vždy volně položím víčko, ale neutahuji

  2. Místo zázvoru můžete zkusit přidat křen, taky moc dobré

  3. Kimchi udělejte pálivé podle své chuti



Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše