top of page

Cizrnová sekaná

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Trochu jsem se bála, jestli se nevrátí rychle chlapi domů, tak to všechno sním sama. Takhle dobrá je.


Cizrnová sekaná

Suroviny:

  • 1 velká cibule

  • 1 mrkev

  • 4 stroužky česneku

  • 1 malá cuketa

  • 2 hrnky cizrny

  • 2 lžíce shoyu

  • 3 lžíce lahůdkového droždí

  • 1 lžička hořčice

  • 1 lžička oregana, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky uzené papriky

  • 1 lžička houbového koření bez glutamátu (nemusí být)

  • 1 lžíce mletého lněného semínka

  • 1/2 hrnku rostlinného mléka

  • 1 hrnek kukuřičné strouhanky

  • 2 lžíce slunečnicových semínek nebo nasekané vlašské ořechy (nemusí být)

  • kečup


A) Postup, pokud máte velký výkonný mixér

tj. široká nádoba se dvěma dlouhými noži, například ta pod tyčový mixér – viz hlavní foto


1. Do mixovací nádoby dáme cizrnu, na větší kusy nakrájenou cibuli a cuketu, na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek, lahůdkové droždí, hořčici, koření, lněné semínko, shoyu, slunečnicová semínka a rozmixujeme tak, aby stále ve směsi zůstaly kousky. Nepřemixujeme, abychom ze sekané neměli kaši



2. Směs promícháme se strouhankou. Těsto by mělo být husté tak, že by z něj šly tvarovat karbanátky. Přidáme rostlinné mléko nebo strouhanku dle potřeby


3. Zapékací nádobu vyložíme pečícím papírem, důkladně do ní namačkáme směs, uhladíme vrch sekané a dáme péct na 30 minut při 170°. Po 30 minutách potřeme kečupem a pečeme dalších 20–30 minut


A zde je výsledek


Tip:

  • Podáváme s novými bramborami nebo chlebem a kyselou okurkou nebo se zeleninovým salátem.

B) Postup, pokud nemáte mixér

  1. Cizrnu rozmačkáme šťouchadlem na brambory

  2. Cuketu a mrkev nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme

  3. Všechny suroviny kromě kečupu promícháme. Těsto by mělo být husté tak, že by z něj šly tvarovat karbanátky. Přidáme rostlinné mléko nebo strouhanku dle potřeby

  4. Zapékací nádobu vyložíme pečícím papírem, důkladně do ní namačkáme směs, uhladíme vrch sekané a dáme péct na 30 minut při 170°. Po 30 minutách potřeme kečupem a pečeme dalších 20–30 minut



Nejlepší suroviny na pochoutkovou cizrnovou sekanou najdete ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page